Ana Sayfa
Duyurular
Bir Kez Daha Kenetlendik (kampüshaber Sayı 52)

Bir Kez Daha Kenetlendik (KampüsHaber Sayı 52)

6 Şubat 2023 tarihli Elbistan ve Pazarcık merkezli depremler sadece Kahramanmaraş ve diğer 10 ilimizdeki vatandaşlarımızı değil hepimizi tarifsiz bir hüzne boğdu. Yüz binlerce gönüllü bir can’a daha umut olabilmek adına dişiyle tırnağıyla enkazın başında ter dökerken, ekranları başında bekleyen milyonlar da dualarıyla, maddi ve manevi destekleriyle hep oradaydılar.

Zaman zaman afet habercilik ilkelerine aykırı durumlar yaşandıysa da genel olarak medya profesyonelleri, deprem anından enkazların kaldırıldığı tarihe kadar her süreçte sorumlu bir gazetecilik örneği sergileyerek, tüm dünyaya en doğru haberi en hızlı biçimde vermeye çalıştılar.

Sakarya Üniversitesi de deprem boyunca  gerek arama kurtarma ekibini (SAUDAK) gerekse ayni ve nakdi yardımları bölgeye göndererek depremzedelerle büyük bir dayanışma örneği gösterdi. Arama kurtarma çalışmalarına katılmakla birlikte afet bölgesindeki öğrencilerle de iletişime geçerek onların ihtiyaçlarını gidermeye ve psikolojik destek sunmaya gayret etti. Yaşanan depremler eğitim sistemimizi de sarstı. Üniversiteler dersleri ve sınavları çevrim içi yapmak durumunda kaldı. Covid 19 salgını sürecinin olumsuzluklarına deprem de eklenince, eğitimde yaşanan aksaklıkları gidermek adına üniversite yönetimi, akademisyenler ve tabii ki öğrenciler maddi ve manevi büyük fedakarlıklar yaptılar.  Hep beraber eksikliklerimizi telafi edebilmek için daha fazla çalışmamız gerektiğini biliyoruz.

Allah bir daha böylesi acılar yaşatmasın.

Prof. Dr. Yusuf ADIGÜZEL

İletişim Fakültesi Dekanı

Fotoğraflar