Ana Sayfa
Bölüm
Misyon ve Vizyon

Misyonumuz ve Farkımız

Misyonumuz

Yeni Medya ve İletişim bölümünün temel amacı, gelişmekte olan iletişim ve enformasyon kanallarını disiplinler arası terimlerle yeniden tanımlamaktır. Adayların tasarım vizyonunu geliştirmek öncelikli hedefidir. Bu bağlamda, analitik düşünme becerisini şeffaf bir estetik algıyla birleştirir. Temel iletişim kuramları ve tasarım prensipleri çerçevesinde ördüğü teorik yapıya yeni nesil iletişim pratiklerini eklemleyerek gerekli alt yapıyı sunar.

Bilimsel düşüncenin taşıdığı mesajı çoklu ortamlarda en etkili şekilde sunma gayesinde olan program, ilgili firmalarla işbirliği yaparak öğrencilerini sektöre hazırlar. Gelişen teknolojiye uyumlu ara yüzler, çoklu medya ortamları, mobil uygulamalar, hareketli grafik ve kinetik tipografi gibi alanlarda tasarım yapabilmek için gerekli olan öncül, görsel bir dil yaratmayı hedefler. Buna ek olarak, öğrenci odaklı eğitim anlayışıyla dünya çapında bir ekol olma yolundadır. 

Vizyonumuz

Sakarya Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim bölümü öğrencileri Erasmus değişim programıyla farklı kültürleri tanıyarak yaratıcı düşünce becerilerini geliştirir. Bunun dışında, bölümün sektörle olan bağlantılarını kullanarak mezuniyet öncesi staj yapma olanağına sahiptir.

Mezunlarımız yeni medya mecralarından reklamcılığa, dinamik ara yüz tasarımından marka yönetimine, ambalaj tasarımından post prodüksiyon süreçlerine kadar uzanan geniş bir yelpazede çalışma olanağını yakalar. Yüksek bir ivmede ilerleyen iletişim teknolojilerini yakından takip eden program, bu yaklaşımını güçlü akademik kadrosuyla bütün öğrencilerine taşır. Uluslararası platformlarda söz sahibi olmasının yanı sıra ulusal sektöre de yön veren Yeni Medya ve İletişim bölümü, yeni iletişim araçlarının cevap verebileceği tüm ihtiyaçları analiz ederek bünyesinde özgün bir denklem kurar.